Als ze eenmaal lopen…

Als ze eenmaal lopen…

Wat is er de afgelopen maand gebeurd? Mijn, net geen baby’tje meer is in no-time veranderd in een ware peuter. Al een tijdje kon Nore zich optrekken aan meubels en als ze zich maar ergens aan vast kon houden werd er ook staand gespeeld. Ze racete met haar winkelwagentje (loopwagentje) door de woonkamer, maar het ‘los’ staan en lopen vond ze nog erg spannend en wanneer dit dan per ongeluk wel een keer gebeurde, schrok ze er zelf van en liet ze zich snel op haar billetjes vallen. Geen probleem natuurlijk, papa en mama hebben geen haast en Nore bepaald zelf wanneer ze ergens aan toe is.

Maar toen zag ik haar stiekem oefenen. Achter de bank, als wij niet keken, maakte ze haar eerste oefenstapjes. Zou ze het dan meteen goed willen doen? En toen, een paar dagen voor Kerstmis, daar liep ze haar eerste échte stapjes, zo trots als een pauw liep ze van papa naar mama en kregen we om de beurt een lekkere knuffel. Het is zover, Nore loopt!

Als we een rondje gaan wandelen zit Nore het grootste gedeelte gewoon in haar wandelwagen. Maar oh wat is ze trots als ze dan een stukje zelf mag lopen. Laatst liep ze zelf naar de speeltuin, kropen we samen op de schommel, mocht ze op de wip en ook de glijbaan werd niet overgeslagen. Dit alles natuurlijk onder onze begeleiding, ze is toch nog te klein om zelf te spelen in een speeltuin.

Waar ik als mama het meeste van ‘geschrokken’ ben is hoe snel de tijd, of misschien de ontwikkeling, gaat als het lopen eenmaal onder de knie is. Nore is nu een écht meisje, met een staartje, een rokje en laarsjes. Ze kruipt zelf op haar krukje en met haar voetjes over elkaar zit ze lekker te puzzelen aan haar tafeltje. Ze weet heel goed wat ze wilt en met haar vingertje weet ze alles duidelijk te maken. Ze brabbelt wat af, hele verhalen, maar de echte woordjes blijven nog even uit.

Wij hebben 2021 afgesloten met mooi nieuws. Nore wordt komende zomer namelijk grote zus! Er komt een zusje bij. Met 15 maanden is Nore nog te jong om dit te beseffen, maar als ik zie hoe zorgzaam ze met haar pop Rosa en de knuffels omgaat, dan moet dit met een kleine baby helemaal goedkomen. Ze is ook dol op haar grote harige broer Tyson, het liefst knuffelt, aait en speelt ze de hele dag met hem.

De komende maanden ga ik veel genieten van een lopende, spelende en kletsende Nore en natuurlijk de zwangerschap. Ook verheug ik mij op de uitbreiding van ons jonge gezin. Laat de zomer maar komen!

 

 

 

 

 

 

Terug naar blog

1 reactie

Wat een mooie tekst, fijn om dit later allemaal nog eens terug te lezen en Nore te laten lezen. Geweldig idee dit.
Liefs Leny

Leny

Reactie plaatsen

Let op: opmerkingen moeten worden goedgekeurd voordat ze worden gepubliceerd.