De babyuitzet; mijn vijf favoriete producten.

De babyuitzet; mijn vijf favoriete producten.

Als ‘mommy-to-be’ komt er veel op je af en moeten er allerlei spulletjes aangeschaft worden voor jouw kindje. Er zijn online wel tientallen babyuitzetlijsten te vinden en soms zie je door de bomen het bos niet meer. Er is ook zoveel (leuks) te koop! Naast meubels en een kinderwagen, staan er ook allerlei andere dingen op een dergelijke lijst. Hoewel ik een aantal babyuitzetlijsten gedownload heb, heb ik vooral het advies van vriendinnen gevolgd. Wat heb je nu écht nodig? Waar maak je nu écht gebruik van? Natuurlijk deelt niet iedereen dezelfde mening en vindt niet iedereen hetzelfde fijn of handig, maar hieronder zal ik mijn top vijf van producten delen waar ik erg blij mee ben.
 
Dit zijn míjn favorieten: 
babyuitzet baby productenMet stip op nummer één, de hydrofiele luiers ofwel swaddles; tetradoeken; hydrofiele doeken; mousseline doeken of hoe je ze ook noemen wilt. Deze doeken gebruik je (ik in ieder geval) voor alles! Ik gebruik het als extra dekentje over het aankleedkussen, als doek voor onder haar hoofdje in bed, als inbakerdoek, als wikkeldoek, als spuugdoek, als knoeidoek, ik droog haar ermee af na het wassen, je kunt het zo gek niet bedenken of de hydrofiele luier komt wel te pas. Zelfs tijdens het kolven ligt er een hydrofiele luier in de buurt. Naast dat ze dus zeer multifunctioneel zijn, vind ik ze ook nog eens zó mooi! Je hebt ze in verschillende kleuren, maten, met of zonder printje. Ja, dit is toch wel een van mijn favoriete producten. Ik kocht mijn eerste hydrofiele doeken bij vanBuikema van hun huismerk Pompelmoes en wat ben ik er blij mee!

Naast dat er veel bruikbare producten op de markt zijn gebracht, zijn er na mijn mening ook allerlei spulletjes te koop die je niet per se nodig hebt. Dit wilt niet zeggen dat ik ze niet mooi vind, maar ik ben van mening dat veel ook commercieel is en het vooral een (overbodige) luxe is. Dit dacht ik ook van een voedingskussen. Toch kocht ik een voedingskussen, in de vorm van een ijsbeer, van het merk Nanami. Nu moet ik zeggen dat ik dit kussen niet veel als voedingskussen gebruik, maar wat ben ik blij met deze aankoop! Tijdens de laatste weken van mijn zwangerschap heb ik het kussen gebruikt voor tussen mijn benen als steun voor mijn bekken. Toen Nore geboren is heb ik het ook gebruikt als voedingskussen, maar nu dient het vooral als relaxkussen en kan Nore hier heerlijk tegen aan liggen. En omdat ik een kussen kocht in de vorm van een beer zou ze hier straks ook leuk mee kunnen spelen en dient het meer als knuffel. Ik houd wel van producten die je voor meerdere doeleinden kunt gebruiken. Mocht je een standaard voedingskussen hebben of willen kopen, hier zijn ook mooie hoezen voor te koop waardoor jouw voedingskussen kan worden omgetoverd tot een relaxkussen voor jouw kindje. Heerlijk toch!

Nog een product wat ik in eerst instantie niet wilde aanschaffen was het babynestje. Ook hiervan zag ik het nut niet helemaal. Maar mijn vriendinnen wisten mij over te halen. Ik kreeg erg positieve ervaringen te horen en na wat research op het net ging ik overstag. Via Instagram kwam ik uit bij LufiBaby, een moeder die zelf babynestjes maakt en zodoende liet ik een babynestje, geheel naar mijn smaak, maken voor Nore. Én ja! Zo zie je maar weer, al doende leert men. Ook ik ben ontzettend blij met het gemak dat een babynestje met zich meebrengt. Je neemt het gemakkelijk overal mee naartoe en je baby kan er heerlijk in liggen. Ik gebruik het nog altijd dagelijks!  

Al vanaf het eerste moment zijn boekjes reuze interessant. Nore kreeg een zwart-wit boekje van Milo als kraamcadeau. De contrasten kunnen pasgeboren baby’s al goed zien en oh wat vond ze dit leuk! Een aantal maanden verder, waarin Nore steeds beter is gaan zien, zijn de boekjes van Nijntje ook een succes. Ze vindt het leuk om naar de verschillende kleuren en vormen te kijken. Zelfs naar de kinderversie van Les Fables de la Fontaine kijkt ze met plezier! Tja, wat moet je als papa en mama allebei docenten zijn. We zijn allebei een grote voorstander van educatief speelgoed.   
 
Tot slot kan een babygym of een babymobiel niet ontbreken op mijn lijstje. Ook een babygym of -mobiel zijn er in zoveel verschillende soorten en maten. Voor ieder wat wils! Wel of geen muziekje, pastel kleuren of juist toch felle kleuren, van hout of van plastic, ga zo maar door. Ik koos voor een rustige mobiel van het merk Little Dutch, gemaakt van hout met pluche vogels in rustige kleuren. De mobiel speelt ‘Somewhere over the Rainbow’ een liedje wat ik als baby ook luisterde. Nore vindt het geweldig. Telkens als we de mobiel aanzetten begint ze te lachen. Ook kreeg Nore een babygym van Little Dutch, waar ze veel plezier aan beleefd. Ze doet haar best om de pastelgroene beestjes vast te pakken en mee te spelen. Naast het plezier hebben is een babygym ook nog eens goed voor de motoriek en hand-oogcoördinatie. Jouw kindje leert op deze manier zijn/haar eigen lichaam kennen.

Mijn lijstje had nog wel langer kunnen zijn, maar ik houd het voor vandaag bij een top vijf. Ik ben namelijk een van die moeders die aan borstvoedingshoppen doet (haha, oeps). Tja, zo koop je wel eens iets wat je niet nodig hebt, maar daarentegen ook allerlei spulletjes die juist heel fijn zijn! Wie weet schrijf ik hier nog wel een keer een blog over.
 
Terug naar blog

Reactie plaatsen

Let op: opmerkingen moeten worden goedgekeurd voordat ze worden gepubliceerd.