Het nieuwe kamertje van Nore

Het nieuwe kamertje van Nore

Ken je dat? Dat je ’s nachts wakker ligt en je creatieve brein volop aan het nadenken is over mooie interieur ideetjes? Ik ben al vaak verhuisd en heb dus al een aantal keer alles opnieuw kunnen inrichten. Dit is toch wel het allerleukste om te doen tijdens een verhuizing en vooral jouw ideeën als resultaat te zien geeft veel voldoening. Op de een of andere manier komen de beste ideeën ’s nachts (dit heeft blijkbaar iets te maken met het nachthormoon) en vind ik dan dus ook de mooiste pareltjes online. Sites als vt-wonen of Fonq zullen vaak ‘nachtbestellingen’ van mij ontvangen hebben. Wanneer ik iets in mijn hoofd heb, dan zoek ik door tot ik gevonden heb wat ik hebben wil. Soms moet ik dan iets vanuit het buitenland bestellen of langer wachten totdat ik kan beginnen met inrichten. Gelukkig ben ik heel geduldig.  

 

Zo goed als ik het interieur van onze woonkamer bedacht en uitgevoerd had, zo lang duurde het bij de kinderkamer van Nore. Tijdens mijn zwangerschap was ik hier wel mee bezig, maar aangezien Nore de eerste maanden op onze kamer zou slapen in een co-sleeper was de nood ook niet hoog om haar kamertje zo mooi mogelijk en op tijd af te maken. Natuurlijk heb ik inspiratie opgedaan, uren doorgebracht op Pinterest en Instagram, kocht ik wel een mooi bedje en maakte we zelf een commode, maar desalniettemin was ik niet tevreden over de kamer. Het kamertje stond te vol, het was te wit en was niet wat ik ervan wilde maken.

 Nu de zomervakantie aangebroken is, Nore alweer negen maanden oud is en ik eindelijk weet wat ik voor haar wil, zijn wij meteen begonnen met het realiseren van haar ‘nieuwe’ kamertje. In het 'oude' kamertje stond een grote, open, steigerhouten kast op het kamertje. Deze kast was tijdens de verhuizing blijven staan en van prima kwaliteit. De kast bleef staan, we kochten witte, plastic bakken om de spulletjes in op te kunnen bergen en alle knuffels pasten er mooi bovenop. Het kamertje is echter niet zo groot, de kast was te groot, te robuust en doordat alles zichtbaar is in een open kast, was het te druk. Telkens als ik in het kamertje kwam, stoorde ik mij aan die kast. De kast moest weg en dus kochten we een bijpassende kast bij het bedje. Een hoge, dichte, witte kast van Petit Amelie. Ook het bedje is hier gekocht dus dit matcht goed.

 

In mijn vorige woning had ik een schuin dak op mijn slaapkamer. De welbekende Malm-ladekast van de Ikea paste hier destijds perfect. Deze witte kast is meeverhuisd naar onze nieuwe woning en ik wilde hem omtoveren tot een commode. Ik had echter het lagere model waardoor deze te laag was voor een commode. Daarom kocht ik houten pootjes, wederom bijpassend aan het bedje, en maakte wij deze, met hulp van mijn vader, onder de malm-kast. Voilà, een budgetproof en mooie commode was gerealiseerd. 

 

 

 

De meubels zijn wit, de muren waren wit (met uitzondering van een wand, deze is licht zandkleurig) en ik had een witte klamboe gekocht (achteraf had ik deze liever in een andere kleur gewild, maar goed, dit is een les voor de volgende keer). De kamer voelde niet warm aan en het was te kaal. Ik besloot een tapijt te kopen. Een rond, oud-roze tapijt van Tapis Petit. Yes, de kamer zag er meteen al beter uit. Maar tevreden was ik nog altijd niet.

 

 

Een van de muren hebben wij deels behangen met (verrassend) een wit behang met een rustige, roze bloemenprint. Toch miste er nog iets aan deze muur. We verfden de delen van de muur die niet behangen waren met een oud-roze verf en werkten de strook behang af met mooie sierlijsten die ook in de kleur oud-roze werden geverfd. Het resultaat is super en de kamer oogt nu zoveel warmer. Het is een kleine aanpassing die een wereld van verschil maakt. Daar de witte meubels allemaal kleine hout details hebben, zoals de poten en de deurknoppen, hingen wij ook nog houtkleurige wandopbergers op. Het kamertje is af! En wat ben ik blij met het resultaat. Hopelijk vindt Nore het kamertje straks net zo mooi als ik.

 

Meubels: Petit Amelie + Ikea DIY
Klamboo: Jollein
Hoezen: Roisin + Label S
Kussens: Matuu (gekocht bij vanBuikema)
Behang: Lilipunso
Muurverf: Histor Oudroze S 2010 Y70R + Histor Soft Sand 08053
Muursticker groeimeter: Studio Circus 

Terug naar blog

Reactie plaatsen

Let op: opmerkingen moeten worden goedgekeurd voordat ze worden gepubliceerd.