Hoe maak je een babykamer in de hoofdslaapkamer

Hoe maak je een babykamer in de hoofdslaapkamer

In het algemeen, wil elke ouder het beste voor zijn of haar kind. Voor velen is daarvan het voorbereiden van de kinderkamer voor het aankomende familielid, een belangrijk onderdeel. Dat is vaak vooral zo voor moeders wanneer ze door het nestelproces gaan.

 

Sommigen van ons, hebben jammer genoeg geen tweede slaapkamer in huis om aan het kindje toe te wijden. Ik bevond me vier jaar geleden in die situatie. Maar omdat ik een overtuigd voorstander ben van "wat je hebt, dat is genoeg", was ik vastbesloten om toch iets moois voor mijn kindje te maken (niet dat ik een andere keuze had). Het creëren van een kinderkamer in de hoofdslaapkamer is in principe hetzelfde als een open concept thuis, en dat is ‘het creëren van zones’.

 

Creëer verschillende zones in je huis

Aangezien je een kinderkamer aan je hoofdslaapkamer toevoegd, begin je met het creëren van een duidelijke scheiding van waar jouw bed staat en waar het babybedje zal komen. De eenvoudigste manier om zones te creëren is met het gebruik van een vloerkleed. Kies een mooi vloerkleed dat niet te druk is, zodat het niet te veel visuele ruimte in beslag neemt en plaats het wiegje er boven op. Zorg voor een karretje op wieltjes voor naast de wieg, die alle benodigdheden voor de baby bevat. Het voordeel daarvan is dat je het kunt rijden waar je het nodig hebt. Je kunt bijvoorbeeld de luier van je baby overal verschonen.

 

Wat echt zorgt voor een mooie, gezellige en gastvrije babysfeer is de creatie van decor doormiddel van het plaatsen van accessoires, zoals boeken, knuffelbeesten en nog veel meer. Als je iemand bent die het leuk vindt om af en toe de inrichting van de kamer te veranderen, dan kun je met een paar hangmanden of planken de accessoires gemakkelijk verzetten. 

 

Je kan ook decoratieve accessoires aan de muur hangen - boren is niet nodig, meestal werken een paar kleine spijkertjes en een hamer prima (en zorgen voor minimale, tot geen schade aan de muur). Je kan hier prachtige wanddecoratie vinden. Vergeet niet een regenboog aan te schaffen; een mooie schattige kinderkamer must-have.

 

Het vloerkleed en de decorstukken zouden duidelijk moeten maken dat je baby daar nu ook woont, en ik beloof je: dat oogt allemaal super schattig. Voor het bergen van babykleding, probeer een dressoir als je de ruimte hebt of anders een ondiepe boekenplank; hang een paar gordijnroedes in de plank om kleerhangers aan te hangen. Babykleertjes zijn zo klein, bijna alles werkt. Als je echt niet genoeg ruimte hebt voor een ander meubel, ruim dan je eigen kast op en wijd een paar planken toe aan je baby.

De beste tip die ik vernomen heb is: koop niet te veel in één keer; ze groeien sowieso snel, echt! Koop kleding naarmate je babytje groeit en zorg ervoor dat je elk kledingstuk gebruikt.

 

Hier heb je het, een mooie kinderkamer in de hoofdslaapkamer! Houd het leuk en vergeet niet, je hebt bijna alles al wat je nodig hebt. Als je vragen hebt, aarzel dan niet. Ik help je graag.

Terug naar blog

Reactie plaatsen

Let op: opmerkingen moeten worden goedgekeurd voordat ze worden gepubliceerd.