Kinderkamer inrichten: 10 dingen die ik wou dat ik had geweten

Kinderkamer inrichten: 10 dingen die ik wou dat ik had geweten

De hoeveelheid vragen die in je hoofd worden gevormd tijdens de voorbereidingsmaanden voor de nieuwe baby is ongelooflijk, vooral als je een beetje een angstig persoon bent zoals ik.

Ik heb ontdekt dat de "Slijm afzuiger" een echt product is waar ik blijkbaar in moet investeren. En ik heb geleerd dat mijn man en ik ongeveer 10.000 beslissingen moeten nemen als het erom gaat onze plaats klaar te maken voordat onze baby komt.Moet ik naast de wieg ook een wieg voor mijn pasgeboren baby krijgen? Waar moet de commode naar toe om mijn uitgeputte zelf midden in de nacht het beste te ontlasten?

Gelukkig was ik niet de enige aanstaande moeder die op zoek was naar antwoorden. Gelukkig zijn verschillende van mijn collega's ouders en delen ze hun nuttige tips - het verlichten van mijn stress naarmate we dichter bij die dreigende vervaldatum kwamen.

Dus van ons voor jou, dit is wat ouders VANDAAG willen dat ze hadden geweten voordat ze hun kinderdagverblijf inrichtten:

1. Zorg dat alles wat je nodig hebt binnen handbereik is van de commode.

Denk aan luiers, doekjes, meer doekjes, aankleedkussens, wasmand, poepemmer (dus je luieropruimingssysteem), spuugdoekjes, een fopspeen, etc. Het laatste wat je wilt doen is bij de baby vandaan stappen en hem riskeren wegrollen omdat je iets schoons moet pakken om onder zijn kont-explosie na het poepen te glijden.

2. Vermijd rommel.

Je zult midden in de nacht een baby heen en weer moeten dragen en een misplaatste stoel (of speelmat, speelgoed, boek, enz.) kan brutaal zijn om over te struikelen als je het niet verwacht. Zorg er in dit verband voor dat je veel functionele opbergruimte hebt, zodat je gemakkelijk dingen kunt opbergen als je klaar bent met ze te gebruiken, in plaats van ze verspreid op de vloer te laten liggen.

Twee woorden: veegbaar behang.

Een ongelukje met plassen en poepen zal gebeuren, en om het af te kunnen vegen en verder te gaan is alles.


4. Wees niet bang in het donker.

Zorg ervoor dat de verlichting in uw kinderkamer op elk moment de nacht kan nabootsen. Dat betekent een gordijn of zonwering die zwaar genoeg is (sommige mensen raden verduisterende tinten aan) om het donker te faken wanneer het tijd is voor een dutje gedurende de dag. We hebben een heel schattig raamgordijn geïnstalleerd om pas een paar maanden later te beseffen dat we de wieg voor dutjes begonnen te gebruiken dat de schaduw nauwelijks het daglicht blokkeert. En baby's zijn geen dummies! Die van ons dacht dat fel licht feest betekende en hij zou niet willen worden buitengesloten van al het plezier dat er wordt beleefd, dus hij spant zich in om wakker te blijven, zelfs als hij chagrijnig is. Maar als hij weet dat duisternis bedtijd betekent, zou hij natuurlijk in slaapmodus gaan. Je hoeft van je kinderkamer geen kerker te maken, maar geef jezelf de mogelijkheid om het te faken en je zult allemaal gemakkelijker rusten.

7. Kies een thema.

Een thema hebben hoeft niet ingewikkeld te zijn, maar het zal zeker helpen om de babykamer samenhangend te houden. Als je geen thema kunt bedenken, kies dan een gevoel, zoals gezellig, fris, romantisch, dramatisch, vintage, retro, het helpt absoluut bij het nemen van beslissingen voor de babykamer.

Ik heb persoonlijk een paar posters gekregen, enkele planken met een natuurlijk geweven mand, die warmte en textuur aan de kamer toevoegt en ook geweldig is om op te bergen. Een prachtig behang dat met de baby mee kan groeien (tenminste tot hij 5 jaar oud wordt)

8. Babyspullen hoeven niet in de kinderkamer te blijven.

Vaak vind je relatief goedkope, stijlvolle versies van dressoirs, lampen, opbergbakken, kunst of spiegels in kinderwinkels zoals ikea, Kwantum. Mijn salontafel doet ook dienst als speeltafel. Een vriendin gebruikt deze verstelbare speeltafel op lage hoogte met haar kinderen en verhoogt hem vervolgens voor etentjes.

9. Het maakt baby's niet uit hoe de kinderkamer eruitziet.

Hoewel de inrichting van de kinderkamer leuk kan zijn om te plannen, moet je jezelf niet in elkaar slaan als je die monogramletters of nautisch behang niet op tijd ophangt. En als je geen ruimte hebt voor die uitgebreide, met de hand gesneden wieg, weet dan dat je de baby een hele tijd in een wieg in je kamer zult houden, en dat ze daar sowieso gelukkiger zal zijn.

10.. Sla de wiegsets over.

Schattige wiegbumpers zijn een gevaar voor uw kind en u mag het eerste jaar geen deken of ander beddengoed in de wieg hebben. Maak je geen zorgen, het ledikantje ziet er super schattig uit met een hoeslaken - omdat je baby erin zit.

 

Belangrijker nog, wees lief voor jezelf! Wat vandaag niet kon, kan morgen nog steeds worden gedaan en zelfs als de baby er is, en in geen geval hoeft je alles te doen.
Onthoud, wat je baby nodig heeft, is JOU, liefde en eten (luiers zijn ook handig)!

Terug naar blog

Reactie plaatsen

Let op: opmerkingen moeten worden goedgekeurd voordat ze worden gepubliceerd.