Kleine babykamer inrichten tips

Kleine babykamer inrichten tips

Klein kinderkamer inrichten tips

Of het nu gaat om een nieuwe baby of een ouder kind, de inrichting van hun slaapkamer is een hele grote uitdaging. Het moet hen veilig houden; het moet rustig genoeg zijn om goed te kunnen slapen en eventueel borstvoeding te geven; het moet ze uitnodigen om er te gaan spelen en praktisch genoeg om er ook nog luiers te verschonen. Heb je een kleine slaapkamer, dan wordt dat ook nog een stuk lastiger. Hoe het ook zit, ik ben hier om jou te helpen!

 

Wat doen we met de muren?

Je hebt hier twee opties: ga licht of ga donker! Lichte kleuren zullen meer licht in de kamer weerkaatsen, waardoor de kamer groter lijkt. Als je lijstwerk en wandbekleding hebt, probeer ze dan eens één tintje donkerder te schilderen dan de muur. Door dat te doen lijkt het alsof de muur meer naar achteren staat en geeft het een illusie van ruimte.

De andere optie is om de muur donker te schilderen. Kies één muur als accentmuur en schilder er een donkere kleur op, bijvoorbeeld marine, donkergroen, grijs of zelfs zwart. Deze truc duwt de muur visueel verder naar achteren en geeft een gevoel van ruimte. Je kunt ook nog wat spiegels toevoegen om meer licht te creëren.

Ook is het belangrijk om je muur niet te veel te versieren. Probeer kinder deco elementen te gebruiken die textuur en kleuren hebben, maar ook klein of middelgroot zijn, zoals de regenboog of de kwastjes slinger.

Hoe zit het met de meubels?

Als je kamer echt wat klein is, passen vaak alleen de essentiële meubels. meer niet. Let er bij het kiezen van je meubels op dat het 'luchtige' meubels zijn - meubilair waar je om zo maar te zeggen 'doorheen' kunt kijken. Zo help je je ogen door de kamer te bewegen, wat ook een gevoel van meer ruimte geeft. Lichtgekleurde meubels helpen ook.

 

Ga naar boven!

Als je een kleine ruimte hebt, moet je er zeker van zijn dat je elke vierkante centimeter gebruikt... verstandig toch? Heb je extra opslagruimte nodig? Kies dan voor wandrekken met een mandje of mooi zwevend meubilair. Deze trucjes helpen de ogen naar boven drijven en niet vast te komen zitten op één plek. Je doel voor een kleine ruimte is om je ogen in beweging te houden, want dat schept visueel ruimte.

Deze paar truukjes zijn de belangrijkste sleutels van het omgaan met een kleine kinderkamer. Houd het leuk en laat je innerlijke ontwerper los. Ciao!

Terug naar blog

Reactie plaatsen

Let op: opmerkingen moeten worden goedgekeurd voordat ze worden gepubliceerd.