Nore haar eerste verjaardag

Nore haar eerste verjaardag

 Ken je dat? Van die kriebels, zenuwen, gezonde spanning, een enthousiast gevoel als jouw verjaardag eraan komt? Hoewel ik al 30 jaar ben, heb ik het altijd leuk gevonden om mijn verjaardag te vieren, samen met de mensen waar ik van houd. Maar nu ik mama ben geworden is deze verjaardagsvreugde verplaatst naar de verjaardag van mijn dochter. Wat keek ik er naar uit om haar eerste verjaardag te vieren én te organiseren. Alleen al de voorbereidingen zijn een feestje op zich. Ballonnen, slingers en andere versieringen uitzoeken, het juiste recept voor een verjaardagstaart en natuurlijk hét perfecte cadeau vinden… 

Al weken voor de verjaardag ben ik hier met veel plezier mee bezig geweest. Ik ben een pietlut als het aankomt op kleuren en alles moet matchen met ons interieur, dus ook de versiering. Ik struin het internet af, bezoek de stad, totdat ik heb gevonden wat ik zoek. Dit jaar koos ik roségoud met groen en wit. Ons interieur heeft een natuurlijke uitstaling met veel hout en groen. Daar Nore een meisje is koos ik voor de tint roze en de kleur wit was hierbij een mooie aanvulling. Wat mij betreft perfect dus.

Nore is dol op eten, misschien is dit, naast het lezen van boekjes, wel haar favoriete bezigheid van dit moment. Haar verjaardagstaart moest dus top zijn. Wij doen ons best om gezond en diervriendelijk te eten en dit krijgt Nore ook mee in haar opvoeding. Ik bakte voor haar een worteltaart[1], knaloranje, niet te zoet en heerlijk. En natuurlijk hoort hier ook één kaarsje op. Één verjaardagskaars ter eren van haar eerste verjaardag.


En toen was het de avond van 27 oktober en lag Nore in bed. Papa en ik konden éindelijk gaan versieren en het cadeau, wat op zolder verstopt stond, gaan klaarzetten. Van de ballonnen maakte ik een slinger en ook werden er ballonnen met helium gevuld die aan haar verjaardagscadeau werden gebonden.  Én alsof Nore ook al de verjaardagskriebels had, werd ze op 28 oktober, haar verjaardag, erg vroeg wakker! Nore is een goede slaper en half 6 is voor haar doen vroeg… Nadat we nog even gezellig in het grote bed van papa en mama hebben gelegen, zijn we met haar naar beneden gegaan. En ook al is ze pas één jaar geworden, ze glunderde bij het zien van de versieringen en haar cadeau. Ik weet zeker dat ze genoten heeft van deze dag, haar dag!
[1] Recept van Rens Kroes.

 

 

 


 

Terug naar blog

Reactie plaatsen

Let op: opmerkingen moeten worden goedgekeurd voordat ze worden gepubliceerd.