Onze eerste zomervakantie samen

Onze eerste zomervakantie samen

Ondertussen zijn de scholen in het zuiden alweer een aantal weken open en begint het werkritme weer te wennen. Mijn vriend en ik zijn allebei werkzaam in het voortgezet onderwijs, wat dus betekent dat wij altijd tegelijk vakantie hebben. En wat geniet ik ervan dat wij deze weken dan ook optimaal van ons gezin kunnen genieten. Dit was onze eerste zomervakantie met Nore. Normaal gesproken proberen wij elk jaar naar Zuid-Frankrijk af te reizen (ik ben docente Frans en vanzelfsprekend dan ook Francofiel). Helaas, omwille van Corona, hebben wij besloten om dat dit jaar niet te doen. Daarom hebben wij onze zomervakantie in eigen land doorgebracht. Bovendien, Nederland is ook prachtig!

 Vanwege Corona zijn ons activiteiten als babygym, -yoga, -zwemmen, muziek op schoot, etc… onthouden. Nu er deze zomer weer meer kon en mocht hebben we deze tijd proberen in te halen. We zijn dan ook voor de aller eerste keer samen gaan zwemmen! Aangezien wij deze zomervakantie beter een extra lange herfstvakantie kunnen noemen, in verband met de temperaturen, zijn wij naar een subtropisch zwemparadijs geweest (binnen én warm haha). Wat heeft Nore genoten! Ze vond het meteen leuk. Het spetteren, watertrappelen en zichzelf voort kunnen bewegen in het water was een succes.

 

Ook deden wij een autospeurtocht. Wat ons betreft een aanrader! Dit keer vond de speurtocht plaats in Midden-Limburg, onze eigen regio. De speurtocht laat je de mooiste plekjes uit de buurt zien en door opzoek te gaan naar de antwoorden, uit de auto te stappen, een wandelingetje te maken of lekker te picknicken onderweg, bezorgt het je ook nog een actieve middag. Nore vind het leuk om in de auto te zitten. Ze kan er van alles zien en heerlijk wegdutten als ze moe is.

Verder hebben wij een nachtje weg geboekt in de prachtige stad Haarlem. Wij sliepen in een B&B mét bad. Omdat wij thuis geen bad hebben en het mij erg leuk leek om samen met Nore in bad te gaan, boekten wij een B&B met bad. Nore vond ook het spetteren in dit water fantastisch. Misschien wordt het toch tijd om een (inklapbaar)badje te kopen voor in de douche! In Haarlem maakten wij een stadswandeling, genoten wij van een heerlijke lunch en mocht Nore voor de eerste keer ook iets van de kaart mee bestellen. Zo leuk! Wat was ze trots dat ze samen met mama en papa kon mee eten. Aangezien we dicht bij het strand waren, maakten wij de tweede dag een wandeling naar het strand van Bloemendaal. Weer een mijlpaal, de eerste keer aan zee voor Nore! Jammer genoeg was het weer niet warm genoeg om ook eventjes in het zeewater te duiken.

Deze simpele bezigheden, in eigen land, waren ontzettend leuk! Je hoeft niet ver weg te gaan om een leuke vakantie te hebben. En alle tijd samen, met ons jonge gezinnetje, dit mis ik nu alweer! Gelukkig komt de Herfstvakantie al snel om de hoek kijken hihi. In deze vakantie vieren wij Nore haar eerste verjaardag. Hoe wij dit gaan vieren, lees je in mijn volgende blog!

 

 

 

 

Terug naar blog

Reactie plaatsen

Let op: opmerkingen moeten worden goedgekeurd voordat ze worden gepubliceerd.