Op zoek naar versiering in de kinderkamer? Dit zijn de leukste accessoires

Op zoek naar versiering in de kinderkamer? Dit zijn de leukste accessoires

Welke versiering is leuk voor de babykamer?

Decoratie in de kinderkamerIn dit blogartikel bespreken we de leukste tips voor de versiering en decoratie van de babykamer.

De babykamer inrichten is één van de leukste bezigheden voor de aanstaande ouders. Er zijn dan ook vele versieringen en decoraties mogelijk. Van muurdecoratie als muurstickers en slingers tot kussens en houten speelgoed. Met vrolijke decoratie of versiering kun je ook de saaie, maar o zo nodige, gedeeltes opfleuren als opbergplekken en de commode. Zo wordt een basic babykamer omgetoverd tot een hippe kamer voor jullie pasgeboren baby.

Bijpassende decoratie voor de babykamer

Veel ouders van nu vinden het mooi als de babykamer een samenhangend geheel wordt met meubels en versiering die bij elkaar passen. Sommige ouders kiezen dan ook voor een bepaalde stijl of kleur: modern, landelijk, themastijl, Scandinavisch of vintage. Weten jullie de stijl nog niet? Doe vooral veel inspiratie op, lees blogs, bekijk tijdschriften, kijk video’s, experimenteer met kleuren en wees creatief!

Zijn jullie er al uit welke stijl en/of kleuren het wordt? En heb je al een baby wieg, matrasje, commode, kast, comfortabele stoel en verlichting gekocht voor de kinderkamer, of heb je (een deel van) deze essentials al gekregen van familie of vrienden? Mooi, dan kunnen jullie je nu richten op de decoratie voor de babykamer.

Bij het rondsnuffelen naar leuke én bijpassende versiering voor de babykamer hoor je dus de stijl en de kleur in het achterhoofd te houden. Verwachten jullie bijvoorbeeld een meisje en willen jullie de babykamer inrichten met basic meubels maar roze getinte decoratie? Dan past een roze baby mobiel heel mooi bij een houten wiegje met een wit matrasje.

Unieke decoratie voor de kamer van je baby

Als je meer unieke deco items zoekt voor je babykamer zijn versieringen in eenVersiering babykamer bepaald thema een leuk idee. Neem bijvoorbeeld een kinderkamer in de natuur/avontuur stijl. Accessoires als een lamp in de vorm van een vliegtuig of een verrekijker passen hier perfect bij. Of kussens in de vorm van een luipaard of een kleurrijke slinger in jungle thema valt onder creatieve decoratie in een natuur babykamer.

Persoonlijke decoratie in de kamer van jullie baby is ook een echte aanrader. Schep bijvoorbeeld een huiselijke sfeer met foto’s van mama (met baby belly!) en papa aan de muur.

Duurzame babykamer versiering

De laatste tip die we jullie mee willen geven is: kies alsjeblieft voor duurzame deco spullen voor de baby kamer. Babykamer decoratie en versiering zijn nog mooier en leuker als het gemaakt is op een duurzame en biologische manier. Daarnaast gaan organische producten jarenlang mee, handig voor eventuele nakomelingen binnen de familie.

Deze trucs helpen jullie hopelijk een eind op weg bij het kiezen van de leukste versiering voor de babykamer. En vergeet niet: geniet van het inrichten van jullie babykamer!Decoratie voor babykamer

Terug naar blog

Reactie plaatsen

Let op: opmerkingen moeten worden goedgekeurd voordat ze worden gepubliceerd.